Üdvözöljük oldalunkon!

2015. január elsejétől új logónk van:

Támogatóink:

„A gyerekeket, az egészségesebbeket, az épeket, a jobbakat, ügyesebbeket meg kell tanítani arra,
hogy szolidárisak legyenek a gyengébbel, az elesettebbel, a kisebbel, a sebzettebbel szemben…”

A Vészhelyzet 2002 Életmentő Alapítvány azzal az elsődleges céllal jött létre tíz évvel ezelőtt, hogy életmentő műszerek és a gyógyítást segítő eszközök beszerzéséhez nyújtson támogatást az egészségügyi intézmények részére. A szervezet alapító okiratában megfogalmazott célkitűzései az alábbiak voltak:

Baleseti sebészetek műszerparkjának európai szintre való  fejlesztésének támogatása; az életmentéshez elengedhetetlen életmentő műszerek vásárlása, a nehéz helyzetben lévő kórházak, azon belül az intenzív osztályok támogatása, életmentő műszerek vásárlása és a szakszemélyzet képzése /orvosok, szakápolók/, annak érdekében, hogy a gyógyításhoz szükséges feltételek és eszközök a XXI. századnak feleljenek meg, a sürgősségi betegellátás és a gyermek intenzív osztályok támogatása – a magyarországi rákkutatás fejlesztésének támogatása, figyelemfelhívó és tájékoztató kiadványok megjelentetése.

Alapítványunk tevékenysége az alapítás óta eltelt időszakban a kórházban és gyermekotthonokban gondozott gyermekek támogatásával, a külföldi gyógykezelésre szoruló gyermekek gyógykezelésének finanszírozásával, és az egészséges életmódra nevelést segítő tevékenységekkel bővült. Szervezetünk főként adománygyűjtéssel teremti elő az általa nyújtott támogatások fedezetét.
Szervezetünk működésének helyszíne Gyál (székhely) és Budapest (telephely), működési területe elsősorban a Közép-magyarországi Régióra terjed ki. Pest megye számos településén folytattunk támogató tevékenységet.

Szervezetünk küldetése, hogy segítséget nyújtson a VÉSZHELYZETEK megelőzéséhez és megszüntetéséhez. Célja az egészségügyi intézmények működési feltételeinek javítása, gyermekvédelmi intézményben élő és hátrányos helyzetű gyermekek támogatása, ill. beteg gyermeket nevelő családok segítése

2011. év tevékenysége

Egészségügyi intézmények támogatása
Kiemelt támogatottunk volt a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai Gyermekklinika (Budapest) , ahol daganatos és leukémiás gyermekek részére speciális elektromos ágyat és éjjeliszekrényeket adtunk át 1,5 millió forint értékben. A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika (Budapest) által összeállított kéziműszerek beszerzése 458 ezer forint értékben ortopédiai műtétekhez.  Kaposi Mór Oktató Kórház II. számú Krónikus Belgyógyászati Osztálya (Mosdós)  96 ezer forint értékben kórházi eszközök beszerzése. Miskolci Városi Kórház (Miskolc) 60 ezer forint értékben kórházi eszközök beszerzése. Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona (Bakonyszűcs) részére 262 ezer forint értékben adtunk át adományokat a daganatos betegek rehabilitációjához.

Gyermekotthonok,  Iskolák támogatása
Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona Óvoda, Általános Iskola (Budapest)  részére 2,6 millió forint értékben olvasókészülékkel, élelmiszerrel, játékkal , tárgyi eszközökkel. Károlyi István Gyermekközpont (Fót)  részére 654 ezer forint értékben adtunk át sporteszközöket, tisztítószereket, élelmiszert, játékokat.  Bp. Főv. Önk. Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon (Bicske) részére adtunk át 114 ezer forint értékben játékokat, élelmiszert az ottlakó gyermekek részére. Főv. Önk. Balatonboglári Gyermekotthon részére 218 ezer forint értékben játékokat, élelmiszert adtunk át. Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény részére 255 ezer forint értékben adtunk át élelmiszer, játékokat, iskolai eszközöket. Eötvös József Középiskola (Heves) 490 ezer forint értékben.Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézménye és Diákotthona részre olvasókészülék vásárlása 600 ezer forint értékben.

Beteg gyermekek gyógykezelése
Makádi Alízka 9 éves (congenitális myopathyával született), mozgási fejlődési rendellenességgel született. Születése óta számos klinikán, különböző vizsgálatokon ment keresztül. A gyógyuláshoz vezető út az aktív mozgásterápia DSMG gyógytorna, HRG gyógyúszás, TSMT fejlesztése, gyógylovaglás, logopédia. Alapítványunk 90 ezer forint  támogatást nyújtott. Kovács Márk 9 éves kisfiú, oxigénhiányosan született (veleszületett agykárosodása, végtagi bénulás, testszerte fokozottan. Márk kezelése TMS mágnes terápia, aktív torna, úszás, masszás együttes alkalmazásával lehet eredményes. Alapítványunk Márk kezeléséhez 220 ezer forinttal járult hozzá.

Szociális intézmények, Családsegítők,  Szervezetek, Gyermekjóléti szolgálat:

Városi Polgármesteri Hivatal - Edelény támogatása, 1.150 ezer forinttal, Bácsszőlős Község Önkormányzat támogatása 1.450 ezer forinttal, , Kunbajai Polgármesteri Hivattal támogatása 519 ezer forinttal, Füzesabony Városi Intézmény Központ Családsegítő Szolgálat támogatása 106 ezer forinttal, Dunakeszi Szociális Alapellátási Központ Családsegítő támogatása 450 ezer forinttal, Bp. XX. kerület Családsegítő Szolgálat támogatása 150 ezer forinttal, Éhező Gyermekekért Alapítvány támogatása 1.353 ezer forinttal , Józsefvárosi Szabadidős Egyesület támogatása 1.768 ezer forinttal Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma támogatása 1.296 ezer ft-al, Bóbita Habilitációs Egyesület támogatása 777 ezer forinttal.

Életmódsegítő programok
Egészséges életmóddal tehetünk legtöbbet a betegségek megelőzéséért. Egészségmegőrző kiadványunk témája ez évben a rákbetegségek megelőzése volt. Felhívtuk a figyelmet többek között az étrend kiegészítők, az alkohol és a dohányzás kockázataira, illetve a mozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára. Tájékoztatónkat intézményeken keresztül és a lakosság körében terjesztettük.